Δραστηριότητες

Η Πειραματική Ερασιτεχνική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης με υπεύθυνο τον Χρήστο Ραχιώτη παρουσίασε την παράσταση «Η ζωή για αρχάριους» του Σλάβομιρ Μρόζεκ.

Έντεκα ηθοποιοί, ένας σκηνοθέτης, μια χορογράφος, ένας φωτιστής, δέκα κείμενα, 3.625 λέξεις, 783 κόμματα και 537 τελείες αποτελούν τον λογοτεχνικό στόλο που είναι έτοιμος να σαλπάρει στο πέλαγος της θεατρικής πραγματικότητας, με πορεία χαραγμένη από τη πένα του Πολωνού καπετάνιου, Σλάβομιρ Μρόζεκ.Το ταξίδι είναι χωρίς προορισμό, χαρτογραφημένο πάνω στην πορεία της ζωής του συγγραφέα και προς εξερεύνηση σταθμούς τα διηγήματά του.

«Η ζωή για αρχάριους» αποτελεί τη δραματοποιημένη παρουσίαση δέκα διηγημάτων του δραματουργού, συγγραφέα και σκιτσογράφου Σλάβομιρ Μρόζεκ, από την ομότιτλη συλλογή διηγημάτων του.Το βιβλίο αυτό επεξεργάζεται όλα τα σημαντικά θέματα της ζωής, από την Αλήθεια, την Αναρχία, τον Ανθρωπισμό, μέχρι την Δημοκρατία, την Ελευθερία, τον Ιδεαλισμό, την Πολιτική, τη Φύση και το Φόβο. Ο Μρόζεκ έχει μια απάντηση για όλα.

Διδασκαλία ρόλων: Χρήστος Ραχιώτης
Διδασκαλία κίνησης: Έλενα Σταυροπούλου
Φωτισμοί: Γιάννης Σαφαρίκας

Στην παράσταση συμμετέχουν οι μαθητές της Πειραματικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης:
(με αλφαβητική σειρά)
Αθανασοπούλου Έλενα, Γλυμιδάκη Κωνσταντίνα, Δούπης Ευθύμης, Ζανιδάκη Βασιλική, Κανελλοπούλου Κατερίνα, Καπαγιωρίδου Χρύσα, Καποκάκη Μαρία, Κοκολογιάννη Σοφία, Παπαδερού Ιωσηφίνα, Παπαρδουκάκη Σοφία.

Ευχαριστούμε τη ΔΕΔΙΣΑ για την ευγενική χορηγία.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Πέμπτη 30 Μαϊου, Παρασκευή 31 Μαϊου, Σάββατο 1 Ιουνίου, Κυριακή 2 Ιουνίου 2019
ΩΡΑ: 21:00
ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα θεάτρου Βενιζελείου Ωδείου Χανίων