ergastiria-preview

Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Αντλώντας έμπνευση από το θέατρο και τη λογοτεχνία

Ένα βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που έχει ως στόχο να προσφέρει εργαλεία για τη δημιουργική αξιοποίηση του θεάτρου και της λογοτεχνίας στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μέσα από θεατρικά παιχνίδια και εργαλεία εκπαιδευτικού δράματος θα περιπλανηθούμε στο έξοχο λογοτεχνικό έργο για παιδιά “Ο ραφτάκος των λέξεων” του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Θα σχεδιάσουμε -ατομικά και ομαδικά- παιγνιώδεις δραστηριότητες που συνδέονται με τη  διδασκαλία της Γλώσσας και θα εξερευνήσουμε τεχνικές αφήγησης και παραγωγής προφορικού λόγου. Τέλος, θα ανακαλύψουμε πώς ο αφηγηματικός λόγος μετουσιώνεται σε θεατρική πράξη και θα οδηγηθούμε σε μια παράσταση-παρουσίαση.

 Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.


Σύντομο βιογραφικό

Θένια Χατζή photoΒαλεντίνα Παπαδημητράκη

Η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή «Βεάκη» (1994) με καθηγητές τους: Γ. Γεωγλερή, Γ. Μαργαρίτη, Ρ. Οικονομίδου, Δ. Οικονόμου και Ν. Τσακίρογλου και Εκπαιδευτικό Δράμα στο Εργαστήρι του Θεάτρου ΠΟΡΤΑ - Ξένια Καλογεροπούλου (2014).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους T. Weithal και R. Carreri (θέατρο ODIN), χοροθεάτρου με τον Α. Κουτρουμπή (ομάδα ΠΛΕΥΣΙΣ), σωματικού θεάτρου με τον Γ. Καραμαλέγκο (PHYSICAL LAB), δημιουργικής γραφής με τους Χρ. Οικονόμου, Μ. Αγγελίδου και Ε. Σβορώνου (αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟΣ), στιχουργικής με την Α. Δημητρούκα (ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΕΧΝΗ) και προφορικής ιστορίας με τη Χ. Ανδρεάδη (CHANIA FILM FESTIVAL).  

Ως ηθοποιός έχει εργαστεί στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ως σκηνοθέτις έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, με την ΕΘΑΛ στη Λεμεσό, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας. 

Το 2001 δημιούργησε το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο» και από τότε ασχολείται συστηματικά με το θέατρο για παιδιά, σκηνοθετώντας και παίζοντας σε παραστάσεις που περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα. 

Παρουσίασε επί πέντε χρόνια τη ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά «Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι» στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά (Βραβείο silver στην κατηγορία ειδικές εκπομπές στα Regional Media Awards 2017). Έχει επιμεληθεί σειρές ραδιοφωνικών εκπομπών για μικρούς και μεγάλους στους Ρ/Σ Μελωδία fm, ertopen.com, Στο Κόκκινο, portokaliradio.gr, Ραδιόφωνο 24/7 και bobos family radio.

Έχει σχεδιάσει και εμψυχώσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους στο Μουσείο Τυπογραφίας και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Δίδαξε θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους στα θεατρικά εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης. 

Το θεατρικό της έργο «Ένα μπαλόνι μυστικά» (συν-συγγραφή με τη Ν. Καραγιάννη) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. Το βιβλίο της «Μια αγκαλιά κι ένα φιλί κι ένα κουτό κουτί» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

 

ΑΙΤΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11.00-13.00

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΩΔΕΙΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΟΚΙΜΩΝ

ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ: ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

ΕΝΑΡΞΗ: 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΜΗΝΙΑΙΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΗ:  12 €

 

Επιθυμώ να εγγραφώ μου στο Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς που διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023.

 

 

Πληροφορίες συμμετοχής

Έναρξη Εκδήλωσης 14-01-2023 12:00 pm
Χωρητικότητα 16
Εγγεγραμμένος 13
Διαθέσιμος χώρος 3
Δεν αποδεχόμαστε πλέον εγγραφή για αυτή την εκδήλωση