mathimata2021

Εργαστήριο για εφήβους 13-15 ετών

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ
ΤΜΗΜΑ 13-15 ΕΤΩΝ

“Η Φιλονικία” του Μαριβώ

Ένα έργο με πρωταγωνιστές εφήβους, για εφήβους

Στο έργο του Μαριβώ, κάποια αγόρια και κορίτσια μεγαλώνουν απομονωμένα από τους άλλους ανθρώπους και από τον έξω κόσμο με μόνη συντροφιά τους παιδαγωγούς τους. Στην ηλικία των 18 χρόνων, αυτοί «οι πρωτόπλαστοι», έρχεται η στιγμή να συναντήσουν ο ένας τον άλλο για πρώτη φορά, να γνωρίζουν τη φύση τους μέσα στη φύση.
Ο έρωτας, η απιστία, η φιλία, η σχέση των δύο φύλων, αλλά και η σχέση με τη φύση και την κοινωνία, είναι τα θέματα που πραγματεύεται αυτό το πρωτότυπο, ανατρεπτικό έργο του 18ου αιώνα, που θα χρησιμοποιήσουμε σαν αφετηρία για το εργαστήριο.
Θα διερευνήσουμε μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, τις έννοιες της απομόνωσης, της ανάπτυξης μέσα από τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία, - μια «δεύτερη φύση» μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα – και τελικά τη σχέση με τη φύση. Αλλά και την πρώτη επαφή με τον έρωτα και τη σχέση ανάμεσα στα φύλα.
Στο τέλος του εργαστηρίου, θα παρουσιάσουμε μια σύνθεση που θα περιλαμβάνει το κείμενο του Μαριβώ σε μετάφραση Μαρίας Ευσταθιάδη, σε συνδυασμό με παράλληλα κείμενα που θα δημιουργηθούν από την ομάδα, με αφετηρία τις θεματικές του έργου.
Το πρώτο  τρίμηνο, θα δουλέψουμε πιο πολύ πάνω σε ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς και στα παράλληλα κείμενα. Ενώ το δεύτερο τρίμηνο, θα δουλέψουμε πάνω στην τελική σύνθεση. 

 

 
Σύντομο βιογραφικό

Μαρίνα Πανηγυράκη photoΗ Μαρίνα Πανηγυράκη έχει γεννηθεί και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στα Χανιά. Απόφοιτος της Ανώτερη Δραματικής Σχολής Αρχή το 2014. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως o Γιάννης Καλαβριανός, ο Μάνος Βαβαδάκης, ο Νίκος Φλέσσας, η Ρηνιώ Κυριαζή, ο Πάρης Μαντόπουλος, η Ελένη Γεωργοπούλου, η Νέλλυ Καρρά, ο Δημήτρης Πλειώνης κ.α. Έχει εργαστεί στο θέατρο, στο Studio Μαυρομιχάλη, στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, στο ΚΕΤ, στο Vault, στην Αθηναΐδα, στην Αθήνα. Ακόμα έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας  και συνεργάζεται εντατικά τον τελευταίο χρόνο και με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. Επιπλέον, είναι μέλος της θεατρικής ομάδας Τόπι κάνοντας παραστάσεις για παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Στα Χανιά, εκτός από το ΔΗΠΕΘΕΚ συνεργάζεται και με το Theatre_73100 και με το Πολυ-Τεχνείο, σε εργαστήρια για παιδιά. Έχει σκηνοθετήσει «Τα μαύρα λουστρίνια» της Μάρως Δούκα και το «Come back ή αλλιώς η δική μας Ιθάκη» που έχουν παρουσιαστεί και στα Χανιά. Το καλοκαίρι του 2021, στο πλαίσιο του εγχειρήματος του Δήμου Χανίων "Ανοιχτά Πανιά'', έγραψε και σκηνοθέτησε την παράσταση «Το ρολόι του κήπου αφηγείται», που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Κήπο Χανίων. 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΤΜΗΜΑ 13-15 ΕΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10:30-12:30

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΗ

ΕΝΑΡΞΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

Επιθυμώ την εγγραφή στο Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι που διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, κατά τη χειμερινή περίοδο 2021-2022.

Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή στο εργαστήριο, θα πρέπει να γίνει κατάθεση της μηνιαίας συνδρομής στον τραπεζικό λογαριασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 5765-021036-824 και IBAN GR33 0172 7650 0057 6502 1036 824, εντός δυο ημερών από την εγγραφή του κάθε ενδιαφερόμενου και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στο ergastiria@dipethekritis.gr. Διαφορετικά, η εγγραφή θα ακυρώνεται αυτόματα.

Σαν αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το τμήμα στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει.

Το ποσό της πρώτης κατάθεσης ανέρχεται στα 18€ (για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο).

Σε περίπτωση που προκύψουν έξοδα κατάθεσης, αυτά βαρύνουν τον καταθέτη.

Πληροφορίες συμμετοχής

Έναρξη Εκδήλωσης 14-11-2021
Ημερομηνία Έναρξης Εγγραφής 01-11-2021 8:00 am
Χωρητικότητα 15
Εγγεγραμμένος 15
Διαθέσιμος χώρος 0
Λυπούμαστε, η εκδήλωση είναι πλέον γεμάτη και δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία εγγραφή