mathimata2021

Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι Τμήμα 6-7 ετών

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΤΜΗΜΑ 6-7 ΕΤΩΝ

Μιλώντας μέσα από παραμύθια

Η ιστορία, ο μύθος, το παραμύθι, είναι ο τρόπος των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των παιδιών, να στοχάζονται πάνω στον κόσμο και τη ζωή, τον εαυτό τους και τους άλλους. Σε αυτό το εργαστήριο θα εστιάσουμε σε θεματικές που απασχολούν τα παιδιά μέσα από μικρές ιστορίες και παραμύθια, χρησιμοποιώντας τη θεατρική γλώσσα: Τα παιχνίδια ρόλων, οι αυτοσχεδιασμοί και οι μικρές αφηγήσεις θα αποτελέσουν κάποια από τα κύρια εργαλεία των συναντήσεων, ωθώντας τα παιδιά να στοχαστούν ενεργά πάνω στις ιστορίες και δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για απελευθερωμένη έκφραση και επικοινωνία. Μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και ομαδικότητας, θα καλλιεργήσουμε τη φαντασία μας, θα μοιραστούμε τις ιδέες μας, θα διευρύνουμε τις αντιληπτικές μας ικανότητες, και θα εξασκηθούμε στο να σκεφτόμαστε κριτικά.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην έκφραση μέσω του σώματος και της κίνησης, παρέχοντας στο παιδί άλλους τρόπους να εκφράσει αυτό που αισθάνεται, εκεί που οι λέξεις δεν αρκούν. Ασκήσεις και παιχνίδια συνειδητοποίησης του σώματος, κίνησης στο χώρο και κίνησης σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους στον χώρο θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε συνάντησης. Η μουσική και το παιχνίδι με αντικείμενα θα είναι οι βοηθοί μας σε αυτή την εξερεύνηση.

 

 

Σύντομα βιογραφικά

Θένια Χατζή photoΗ Θένια Χατζή είναι ηθοποιός, απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «δήλος-Δήμητρα Χατούπη» (2020) και τελειόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων με την Αλεξάνδρα Καζάζου, τον Σάββα Στρούμπο κ.α., εστιάζοντας σε θεατρικές πρακτικές με επίκεντρο το σώμα και την εκφραστική κίνηση. Στο πλαίσιο πτυχιακής παράστασης σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, έχει ασχοληθεί με κατασκευή και εμψύχωση θεατρικής κούκλας με εισηγητή του αντίστοιχου σεμιναρίου τον Στάθη Μαρκόπουλο (Κουκλοθέατρο «Αγιουσάγια!»). Συνδυάζοντας ερευνητικά τα αντικείμενα του θεάτρου και της αρχιτεκτονικής, έχει ασχοληθεί με την performance ως μέσο εξερεύνησης και σχεδιασμού του αστικού δημόσιου χώρου (Η Πόλη ως Ονειρική Παρουσία: Ένα aστικό εργαστήριο performance | Ομάδα Geopoetics | [out]opias, Μουσείο Μπενάκη). Έχει διοργανώσει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά  ως μέρος δράσεων της Θεατρικής Ομάδας Πολυτεχνείου Κρήτης.   

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κύρκος photoΟ Δημήτρης Κύρκος έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων με τον Κώστα Φιλίππογλου, τον Camilo Bentagor, την Έλενα Μαυρίδου, την Μάρθα Φωκά κ.α., εστιάζοντας στην κίνηση, το ρυθμό, τη γλυπτική σώματος και το θεατρικό παιχνίδι. Βασικό ενδιαφέρον του είναι η δημιουργία θεατρικών χαρακτήρων. Έχει ασχοληθεί αρκετά με θεατρική μάσκα (εκφραστική, Commedia del’ Arte, clown) τόσο στο κομμάτι της υποκριτικής όσο και στο κομμάτι της κατασκευής. Υπήρξε μέλος της θεατρικής ομάδας NOWAYstudio. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Μ.Κ.Ο. Solidarity Now, διοργανώνοντας δράσεις για παιδιά διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων. Στις δράσεις αυτές, οι οποίες σχεδιάζονται σε συνεργασία με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό, το θεατρικό παιχνίδι και η κίνηση χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για να ανοίξει ένας διάλογος με τα παιδιά.

 

 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΤΜΗΜΑ 6-7 ΕΤΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-19:00

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ: ΘΕΝΙΑ ΧΑΤΖΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΚΟΣ

ΕΝΑΡΞΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

Επιθυμώ την εγγραφή στο Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι Τμήμα 6-7 ετών που διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, κατά τη χειμερινή περίοδο 2021-2022.

Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή στο εργαστήριο, θα πρέπει να γίνει κατάθεση της μηνιαίας συνδρομής στον τραπεζικό λογαριασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 5765-021036-824 και IBAN GR33 0172 7650 0057 6502 1036 824, εντός δυο ημερών από την εγγραφή του κάθε ενδιαφερόμενου και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στο ergastiria@dipethekritis.gr. Διαφορετικά, η εγγραφή θα ακυρώνεται αυτόματα.

Σαν αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το τμήμα στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει.

Το ποσό της πρώτης κατάθεσης ανέρχεται στα 18€ (για τον μισό Νοέμβριο και Δεκέμβριο).

Σε περίπτωση που προκύψουν έξοδα κατάθεσης, αυτά βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Πληροφορίες συμμετοχής

Έναρξη Εκδήλωσης 17-11-2021
Ημερομηνία Έναρξης Εγγραφής 01-11-2021 8:00 am
Χωρητικότητα 15
Εγγεγραμμένος 15
Διαθέσιμος χώρος 0
Λυπούμαστε, η εκδήλωση είναι πλέον γεμάτη και δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία εγγραφή