mathimata2021

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ
ΤΜΗΜΑ 16-18 ΕΤΩΝ

 «Τόσο νέος, μέσα σ’ ένα τόσο γερασμένο κόσμο»

Κάθε Κυριακή, οι έφηβοι 16 έως 18 χρονών, που σε πολύ λίγο θα γίνουν οι νέοι ενήλικες, θα συνυπάρξουν στην πρόβα και στη σκηνή με συνομηλίκους τους και θα συνομιλήσουν με θεατρικούς ήρωες της ηλικίας τους, μέσα από τα κείμενα του Georg Büchner και του Frank Wedekind. Ήρωες ρομαντικοί και επαναστάτες, απογοητευμένοι αλλά γεμάτοι όνειρα, με ανησυχίες και ανασφάλειες, μα πάντα με το ένστικτο της νιότης να νικά φραγμούς και δεσμά. Οι νέοι. Κι απέναντί τους οι μεγαλύτεροι, η οικογενειακή εστία τόσο κοντά και τόσο μακριά, το εκπαιδευτικό σύστημα, ο κοινωνικός περίγυρος. Και η αέναη προσπάθεια να βρεθούν αυτοί οι δύο κόσμοι, μέσα από τόσες συγκρούσεις, τόσες μάχες. Στο προσκήνιο, αναζητούμε να συμπράξουμε, μέσα από τις δικές μας ιστορίες, τα δικά μας κείμενα και μουσικές και να συναντηθούμε με τον κάθε ρόλο ξεχωριστά, να κατανοήσουμε και να διηγηθούμε την ιστορία του, ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού μια παράσταση, μια ιστορία ενηλικίωσης. Μια ιστορία για το παλιό και το καινούργιο, για την ωρίμανση, την αμφισβήτηση, για την κατανόηση των αλλαγών στο σώμα και στη ψυχή μας. Μια ιστορία που ίσως μας αποκαλύψει ένα νέο δρόμο, σε μια εποχή γεμάτη λαβυρίνθους.

 

Σύντομο βιογραφικό

Ιώ Ασηθιανάκη photoΗ Ιώ Ασηθιανάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Αθηνών και Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Για δύο χρόνια εργάστηκε ως ηθοποιός στην Αθήνα: "Βάτρα- Χ'' Δ. Λιγνάδη, ‘’Τιτανικός’’ Κ. Ρήγου, ‘’Το πηγάδι των αγίων’’ Γ. Μιχαλόπουλου, ’’Και έβρασαν οι ιπποπόταμοι στις γούρνες τους’’ Α. Εμμανουήλ, κ.α.. Το καλοκαίρι του ΄12, ιδρύει στα Χανιά το χώρο τέχνης THEATRE 73100 (θέατρο, χορός, εικαστικά, σεμινάρια, παραστάσεις κ.α.). Παράλληλα, έχει ανεβάσει τις παραστάσεις: “Η σονάτα του σεληνόφωτος”, “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ”, “Κλυταιμνήστρα;”, “Αντιγόνη” (Μπρεχτ), “Οι Δούλες”, “Μνήμη, Λήθη”, “Και Ιουλιέτα”, “Η Παρέλαση”, “Η καλή οικογένεια”, “Πίστομα”, “Αέρας” κ.α.. Έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους και στην ταινία του Π. Βούλγαρη ‘’Το τελευταίο σημείωμα’’, έχει διδάξει θέατρο σε σχολεία των Χανίων και στο δημόσιο ΙΕΚ Χανίων (τμήμα Υποκριτικής 

 

 

 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΤΜΗΜΑ 16-18 ΕΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13:00-15:00

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ: ΙΩ ΑΣΗΘΙΑΝΑΚΗ

ΕΝΑΡΞΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή στο εργαστήριο, θα πρέπει να γίνει κατάθεση της μηνιαίας συνδρομής στον τραπεζικό λογαριασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 5765-021036-824 και IBAN GR33 0172 7650 0057 6502 1036 824, εντός δυο ημερών από την εγγραφή του κάθε ενδιαφερόμενου και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στο ergastiria@dipethekritis.gr. Διαφορετικά, η εγγραφή θα ακυρώνεται αυτόματα.

Σαν αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το τμήμα στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει.

Το ποσό της πρώτης κατάθεσης ανέρχεται στα 18€ (για τον μισό Νοέμβριο και Δεκέμβριο).

Σε περίπτωση που προκύψουν έξοδα κατάθεσης, αυτά βαρύνουν τον καταθέτη.