mathimata2021

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΤΜΗΜΑ 3-5 ΕΤΩΝ


Αγκώνας καλεί μύτη

Το εργαστήρι αυτό έχει σκοπό να παρέχει έναν ασφαλή χώρο μέσα στον οποίο τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν και να εκφραστούν χρησιμοποιώντας την κίνηση και το παιχνίδι. Δουλεύοντας σε ομάδα, τα παιδιά μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να αναπτύξουν ενσυναίσθηση και καινούργιους τρόπους επικοινωνίας. Όταν μιλάμε για επικοινωνία, συνήθως σκεφτόμαστε λέξεις, ερωτήσεις και έξυπνη χρήση του λόγου. Στην πραγματικότητα ένα μεγάλο κομμάτι του τρόπου που επικοινωνούμε είναι μη λεκτικό και πολλές φορές μη συνειδητό. Η μη λεκτική επικοινωνία είναι ζωτικό κομμάτι του πώς συνδεόμαστε  και χτίζουμε σχέσεις με τους άλλους. Σε αυτό το εργαστήρι θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να συνδεθούμε και να επικοινωνήσουμε χρησιμοποιώντας τα σώματά μας και τον τρόπο που κινούμαστε. Μέσα σε σύντομες ιστορίες, θα εντάξουμε επιπλέον τη δημιουργική χρήση αντικειμένων παρακινώντας τα παιδιά να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους και να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να μιλήσουν για ότι τα απασχολεί.

Προσφέρουμε έναν ασφαλή χώρο όπου τα παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν εργαλεία τα οποία θα τα βοηθήσουν στην καθημερινή τους ζωή. Η κάθε συνάντηση μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική καθώς διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών.

 

Σύντομα βιογραφικά

Θένια Χατζή photoΗ Θένια Χατζή είναι ηθοποιός, απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «δήλος-Δήμητρα Χατούπη» (2020) και τελειόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων με την Αλεξάνδρα Καζάζου, τον Σάββα Στρούμπο κ.α., εστιάζοντας σε θεατρικές πρακτικές με επίκεντρο το σώμα και την εκφραστική κίνηση. Στο πλαίσιο πτυχιακής παράστασης σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, έχει ασχοληθεί με κατασκευή και εμψύχωση θεατρικής κούκλας με εισηγητή του αντίστοιχου σεμιναρίου τον Στάθη Μαρκόπουλο (Κουκλοθέατρο «Αγιουσάγια!»). Συνδυάζοντας ερευνητικά τα αντικείμενα του θεάτρου και της αρχιτεκτονικής, έχει ασχοληθεί με την performance ως μέσο εξερεύνησης και σχεδιασμού του αστικού δημόσιου χώρου (Η Πόλη ως Ονειρική Παρουσία: Ένα aστικό εργαστήριο performance | Ομάδα Geopoetics | [out]opias, Μουσείο Μπενάκη). Έχει διοργανώσει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά  ως μέρος δράσεων της Θεατρικής Ομάδας Πολυτεχνείου Κρήτης.   

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κύρκος photoΟ Δημήτρης Κύρκος έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων με τον Κώστα Φιλίππογλου, τον Camilo Bentagor, την Έλενα Μαυρίδου, την Μάρθα Φωκά κ.α., εστιάζοντας στην κίνηση, το ρυθμό, τη γλυπτική σώματος και το θεατρικό παιχνίδι. Βασικό ενδιαφέρον του είναι η δημιουργία θεατρικών χαρακτήρων. Έχει ασχοληθεί αρκετά με θεατρική μάσκα (εκφραστική, Commedia del’ Arte, clown) τόσο στο κομμάτι της υποκριτικής όσο και στο κομμάτι της κατασκευής. Υπήρξε μέλος της θεατρικής ομάδας NOWAYstudio. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Μ.Κ.Ο. Solidarity Now, διοργανώνοντας δράσεις για παιδιά διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων. Στις δράσεις αυτές, οι οποίες σχεδιάζονται σε συνεργασία με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό, το θεατρικό παιχνίδι και η κίνηση χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για να ανοίξει ένας διάλογος με τα παιδιά.

 

 

 ΑΙΤΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΤΜΗΜΑ 3-5 ΕΤΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17:00-18:00

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ: ΘΕΝΙΑ ΧΑΤΖΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΚΟΣ

ΕΝΑΡΞΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

Επιθυμώ την εγγραφή στο Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι Τμήμα 3-5 ετών που διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, κατά τη χειμερινή περίοδο 2021-2022.

Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή στο εργαστήριο, θα πρέπει να γίνει κατάθεση της μηνιαίας συνδρομής στον τραπεζικό λογαριασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 5765-021036-824 και IBAN GR33 0172 7650 0057 6502 1036 824, εντός δυο ημερών από την εγγραφή του κάθε ενδιαφερόμενου και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στο ergastiria@dipethekritis.gr. Διαφορετικά, η εγγραφή θα ακυρώνεται αυτόματα.

Σαν αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το τμήμα στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει.

Το ποσό της πρώτης κατάθεσης ανέρχεται στα 18€ (για τον μισό Νοέμβριο και Δεκέμβριο).

Σε περίπτωση που προκύψουν έξοδα κατάθεσης, αυτά βαρύνουν τον καταθέτη.