Τα νέα μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΟ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ ΕΦΗΒΩΝ


Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης ενημερώνει ότι υπάρχουν ακόμα μερικές τελευταίες θέσεις για το εργαστήριο χοροθεάτρου εφήβων που λειτουργεί φέτος για πρώτη φορά, με εκπαιδεύτρια την Έλενα Σταυροπούλου. Σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι, με βάση τις αρχές του  κινητικού αυτοσχεδιασμού, να αναπτυχθεί ατομικά και ομαδικά η διαδικασία έκφρασης και σύνθεσης, μέσω οπτικοακουστικών ερεθισμάτων.

Πιο αναλυτικά, το μάθημα συνίσταται:

1)Zἐσταμα: Κινητικό σε κύκλο ή στο χώρο ή σε μορφή κυκλικής προπόνησης με βάση τις αρχές της τεχνικής του σύγχρονου χορού και του Pilates. Σκοπός: ενδυνάμωση, τεχνική, ευθυγράμμιση, αντοχή, ομαδικότητα. Διάρκεια: 30’(mins)
2)Κυρίως Μέρος Α’- Τεχνική: Διδασκαλία δοσμένων κινητικών φράσεων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ανάπτυξη και εξέλιξη χορογραφημένης κίνησης τόσο στο ατομικό όσο και στο ομαδικό σώμα. Σκοπός: ανάπτυξη κιναίσθησης, σωματικότητα και αντίληψη του σώματος στο χώρο και στο χρόνο-ρυθμό, ανάπτυξη κινητικής μνήμης και αντιστοιχίας κίνησης-ήχου, απομόνωση μελών του σώματος, ατομικότητα και ομαδικότητα, συνολική ενδυνάμωση. Διάρκεια: 30’(mins)
3)Κυρίως Μέρος Β’-Αυτοσχεδιασμός: Με βάση τις αρχές του κινητικού αυτοσχεδιασμού αναπτύσσεται ατομικά και ομαδικά η διαδικασία έκφρασης και σύνθεσης, με αφορμή και συνοδεία οπτικοακουστικών ερεθισμάτων. Σκοπός: δημιουργικότητα, έκφραση, αντίληψη των σωματικών  δυνατοτήτων, συνολική εξέλιξη, λειτουργικότητα, σεβασμός, ανάπτυξη της προσωπικότητας, ευελιξία, ενσωμάτωση, προσαρμογή, συνθετική ικανότητα, δημιουργία παράστασης, αυτοπεποίθηση στη σκηνή και στη ζωή, συνείδηση του χωροχρόνου. Διάρκεια:30’(mins)
4)Αποθεραπεία: Βάσει των αρχών του stretching, της joga και του massage, η ομάδα χαλαρώνει από την ένταση του μαθήματος και αλληλοβοηθείται, μέσω της έμφασης στην αναπνοή, να λειτουργήσει αρμονικά, σε ομαλή συνέχεια με τις προηγούμενες και επόμενες δράσεις. Σκοπός: χαλάρωση, δέσιμο της ομάδας, αποσυμπίεση, ένταξη της ενέργειας στις επόμενες δραστηριότητες, χρόνος για αποτίμηση των πεπραγμένων στο μάθημα, εκτίμηση της προηγούμενης κορύφωσης του μαθήματος. Διάρκεια:30’(mins)

Συνολική Διάρκεια Μαθήματος: 2 ώρες


Το μάθημα συνοδεύεται από θεωρία του σύγχρονου χορού και του χοροθεάτρου και με οπτικοακουστικό υλικό. Τα μαθήματα θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων κάθε Σάββατο 12:30-14:30 και θα ξεκινήσουν στις 14 Νοεμβρίου 2020.
Μηνιαία συνδρομή 10€.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώνονται εξαιτίας της πανδημίας, οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας www.dipethekritis.gr (Εγγραφές Εργαστηρίων 2020-21.)
Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή σε ένα εργαστήριο, θα πρέπει να γίνει κατάθεση της συνδρομής σε τραπεζικό λογαριασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης που θα αναγράφεται στην αίτηση, εντός τριών ημερών από την εγγραφή του κάθε ενδιαφερόμενου και αποστολή του αποδεικτικού  κατάθεσης στο [email protected] . Διαφορετικά, η εγγραφή θα ακυρώνεται αυτόματα.


Επιπλέον, τα τμήματα που θα λειτουργήσουν θα είναι ολιγομελή και θα τηρούνται τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα, όπως αυτά καθορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2821044256 και 2821023333, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.