Άλλες Δράσεις

23 Μαρτίου 2020, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

 Τιμητική εκδήλωση-αφιέρωμα στο Μανώλη Σκουλούδη, διοργανώνεται τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, από το «Σύνδεσμο για τη διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης.
Η εκδήλωση θα αναδείξει το σπουδαίο έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ποιητή, λογοτέχνη, θεατρικού συγγραφέα, σεναρίστα, σκηνοθέτη, κριτικού και την πενηντάχρονη μουσική και συγγραφική του πορεία ως μεγάλη παρακαταθήκη πνευματικής προσφοράς στην Κρήτη και σε ολόκληρη τη χώρα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει ονοματοδοσία της κεντρικής αίθουσας θεάτρου του Βενιζέλειου Ωδείου, σε αίθουσα «Μανώλη Σκουλούδη».
Ο χανιώτης Μανώλης Σκουλούδης υπήρξε μεγάλη καλλιτεχνική προσωπικότητα και  εμπνευστής της ιδέας ίδρυσης του  Βενιζέλειου Ωδείου.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες για το έργο και την προσωπικότητα του Μανώλη Σκουλούδη, απόδοση αποσπασμάτων του συμφωνικού του έργου από μουσικά σύνολα του Ωδείου σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Γιώργου Αραβίδη, και απόδοση αποσπασμάτων του θεατρικού του έργου σε σκηνοθετική επιμέλεια της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης Έφης Θεοδώρου.

Τα θεατρικά αποσπάσματα θα αποδώσουν οι ηθοποιοί Μαρία Σκουλά και Αιμίλιος Χειλάκης.

Κατόπιν ανακοίνωσης τους Δ.Σ. του Συνδέσμου για την Διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη, αναβάλλεται για αργότερα η προγραμματισμένη τιμητική εκδήλωση στις 23/3/2020 αφιερωμένη στη μνήμη του Μανώλη Σκουλούδη.