Φιλοξενίες

30 Μαρτίου 2020, Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)
Η προγραμματισμένη παράσταση αναβάλλεται για αργότερα σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σε σύμπραξη με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ  διοργανώνεται μετάκληση της παράστασης «Μαθήματα πολέμου ΙΙ, Σικελικά Δράματα» που παίχτηκε επί δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η παράσταση παρακολουθεί τα κύρια σημεία της πλέον δραματικής για την αθηναϊκή πολιτική φάσης του πολέμου: από τη μεγαλοϊδεατική φαντασίωση της αθηναϊκής ηγεμονίας στη Δύση, τις περιπετειώδεις τροπές των πολεμικών συγκρούσεων στη Σικελία, μέχρι την απόλυτη συντριβή των αθηναϊκών δυνάμεων και την οριστική ματαίωση του επεκτατικού οράματος.
Το στοιχείο της θεατρικότητας και δραματικότητας ενδιάθετο στη θουκυδίδεια συγγραφή, μέσα από τη θεατρική επεξεργασία του κλασικού φιλόλογου Γιάννη Λιγνάδη μετατρέπει τον ιστορικό λόγο σε θεατρικό γεγονός, τη διήγηση σε μίμηση, σε δρώντα λόγο, αναδεικνύοντας την λογοτεχνική αξία του ιστορικού συγγράμματος. Φωτίζει τους πρωταγωνιστές των ιστορικών γεγονότων και φέρνει στην επιφάνεια τον κόσμο των συναισθημάτων κάνοντας πιο αισθητό το τραγικό πάθος των πολεμικών γεγονότων.
Το εγχείρημα αυτό ενδείκνυται για σχολεία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-Δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Ιστορικός σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Ψαρουδάκη
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Συμμετέχουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Grace Nwoke, Βασίλης Αθανασόπουλος, Εβίτα Ζημάλη, Ανδρέας Καρτσάτος, Λάμπρος Κωνσταντέας.

Πριν από την παράσταση, σύντομη εισαγωγική ομιλία από το Δρ. Ανδρονίκη Μακρή, ιστορικό.
Συμπαραγωγή: Dramaticus - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ