ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΑΓΩΝΙΑΣ
Διασκευή στο έργο «Accomplice» του ΡΟΥΠΕΡΤ ΧΟΛΜΣ

49542293 647769202306773 7106112361479536640 oΠΡΕΜΙΕΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει το έργο «SinΕνοχή». Πρόκειται για μια κωμωδία αγωνίας, διασκευή στο έργο «Accomplice» του ΡΟΥΠΕΡΤ ΧΟΛΜΣ.

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Χρήστος Ραχιώτης
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Ξανθή Κόντου
Κινησιολογία: Έλενα Σταυροπούλου
Projection Mapping: Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων Πολυτεχνείου Κρήτης
Φωτογραφίες: Γιώργος Αναστασάκης
Παίζουν: Αθηνά Μαθιουδάκη, Δημήτρης Μελέτης, Μυρτώ Τζιγκουνάκη, Χρήστος Ραχιώτης

Σημείωμα σκηνοθέτη
Η "SinΕνοχή" είναι ένα αμαρτωλό παιχνίδι μυστηρίου και ανατροπών, με στοιχεία θρίλερ και μαύρης κωμωδίας σε ομιχλώδη υποφωτισμένη ατμόσφαιρα, που θα μπορούσε να θυμίζει film noir (φιλμ νουάρ).
Το διασκευασμένο κείμενο που βασίζεται στο έργο «Accomplice» του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Rupert Holmes (βραβεία Edgar και Dramalogue Award), προσφέρει μια ευχάριστα ανατρεπτική ιστορία, γεμάτη ίντριγκες, προδοσίες και φόνους, με σκοπό να παγιδεύει το κοινό σ’ ένα συνεχές παιχνίδι δολοπλοκιών και αναζήτησης (Sin)ενόχων, όπου αυτό που βλέπουμε δεν είναι αυτό που φαίνεται και αυτό που φαίνεται δεν είναι αυτό που θα περιμέναμε.
«Τι περίεργος κόσμος που είναι το θεατρικό θρίλερ! Είναι σαν ένα παιχνίδι σκάκι ανάμεσα σε σένα και το κοινό», μας λέει ο συγγραφέας μέσα στο έργο.
Εμείς (οι συντελεστές του έργου), κάναμε την πρώτη μας κίνηση…

Περίληψη του έργου
Η ιστορία του έργου ξεκινάει σε μια μεγαλοαστική βρετανική εξοχική κατοικία. Παρακολουθούμε την προετοιμασία ενός φόνου καθώς μια γυναίκα και ο εραστής της σκοπεύουν να δολοφονήσουν τον επαναπαυμένο σύζυγό της. Ο σύζυγος δολοφονείται, αλλά σύντομα ξαναεμφανίζεται στη σκηνή για να ολοκληρώσει κι αυτός με τη σειρά του τα δολοφονικά του σχέδια. Συνεργός του είναι ο εραστής της γυναίκας του (μήπως όμως δεν είναι μόνο δικός της εραστής;) ο οποίος (εραστής) δεν έχει αντιληφθεί ότι όλο αυτό είναι ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο εκδίκησης εις βάρος του, από τον δολοφονημένο σύζυγο με ορκισμένους συνεργούς τη γυναίκα του και την ερωμένη της. Μήπως τελικά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει και όλα είναι μέρος μιας πρόβας; Πρόβας όμως για ένα θεατρικό έργο ή για έναν φόνο;
Σε αυτήν την κωμωδία, αντίθετα με τις περισσότερες μαύρες κωμωδίες, όλα τα δολοφονικά σχέδια ολοκληρώνονται με επιτυχία. Κανένα όμως δε δίνει τη λύση που αναζητούν οι πρωταγωνιστές. Εκτός από το τελευταίο. Ποιο τελικά θα είναι αυτό;

Παραστάσεις θα δοθούν στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Σητεία) καθώς και στην ενδοχώρα σε Δήμους του Νομού Χανίων.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 12 € και 10 € (φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι, άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%).
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:
Γραφεία Θεάτρου (Νικ. Φωκά 5) (τηλ. 2821044256-2821023333) (όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες)