Η Πειραματική Ερασιτεχνική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης με υπεύθυνο το Χρήστο Ραχιώτη παρουσίασε την παράσταση "Ηρακλέους άθλ(ι)οι" της Άνδρης Θεοδότου. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Πέμπτη 10 Μαϊου, Παρασκευή 11 Μαϊου, Σάββατο 12 Μαϊου, Κυριακή 13 Μαϊου 2018
ΩΡΑ: 21:00
ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα θεάτρου Βενιζελείου Ωδείου Χανίων

Το έργο "Ηρακλέους Άθλ(ι)οι", είναι μια μη εμπεριστατωμένη ματιά πάνω στον μύθο του Ηρακλή. Ένα αδιάκριτο βλέμμα στο γενεαλογικό του δέντρο, στα παιδικά του χρόνια και την ενηλικίωσή του και φυσικά στην κορύφωση του βίου του,  την επίτευξη των δώδεκα άθλων που αποτέλεσαν εξιλέωση για το φόνο των τριών ή πέντε ή επτά παιδιών του. Μια πραγματική τραγωδία δηλαδή, ή τουλάχιστον έτσι το ξεκινήσαμε!
Το αρχικό κείμενο είναι της ηθοποιού,  Άνδρης Θεοδότου. Για πρώτη φορά ανέβηκε στο θέατρο από την ομάδα "Πετάει" (ομάδα αποφοίτων του Θεάτρου Τέχνης) με τίτλο "Οι Άθλοι του Ηρακλή", το 2001 στο "Ανοιχτό θέατρο" στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία  Δημήτρη Δεγαΐτη.

Το κείμενο στη σημερινή του μορφή είναι αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμών και προσθαφαιρέσεων σε σχέση με το αρχικό, από την ομάδα της Πειραματικής Ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης, που με ζήλο και υπομονή εργάστηκε υπό τη διακριτική και απόλυτα δημοκρατική καθοδήγηση του ηθοποιού-εμψυχωτή Χρήστου Ραχιώτη και το πύρινο και εμπνευσμένο μαστίγιο της χορεύτριας - χορογράφου Έλενας Σταυροπούλου.

Ευχαριστούμε θερμά την Άνδρη (Θεοδότου) και τον Δημήτρη (Δεγαΐτη) που μας εμπιστεύτηκαν  και ενέπνευσαν με το κείμενό τους τη δουλειά μας.
Επίσης ευχαριστούμε όσους συνέδραμαν, εργάστηκαν και υπέμειναν τις παραξενιές και τις απαιτήσεις μας, μέχρι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα που παρουσιάζουμε σήμερα.

Κείμενο: Άνδρη Θεοδότου
Διασκευή - Διδασκαλία Ρόλων: Χρήστος Ραχιώτης
Διδασκαλία Κίνησης: Έλενα Σταυροπούλου
Μουσική Επένδυση: Χρήστος Ραχιώτης
Φωτισμοί: Μιχάλης Σκουλάς
Τραγούδι: Ελευθερία Κοκοτσάκη, Γεωργία Κούνδουρου.
Ακούγονται οι φωνές των: Γεωργίας Κούνδουρου, Χρήστου Ραχιώτη
Επεξεργασία ήχου: Χρήστος Χούσος

Στην παράσταση συμμετέχουν οι μαθητές της Πειραματικής Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης: (με αλφαβητική σειρά)

Αθανασοπούλου Έλενα, Βούλγαρη Μαρία, Γλυμιδάκη Κωνσταντίνα, Ιωαννικείου Ελισάβετ, Κανελλοπούλου Κατερίνα, Κοκολάκης Νίκος, Κοκολογιάννη Σοφία, Κοκοτσάκη Ελευθερία, Κούνδουρου Γεωργία, Κωστοπούλου Στυλιανή, Μπουζάκης Απόστολος, Ορφανουδάκη-Καπαγιωρίδου Χρύσα, Τραχαλάκη Αργυρώ, Τραχαλάκη Δέσποινα, Τσιβουράκη Γεωργία.