Πασχαλική Εκδήλωση PDF Εκτύπωση E-mail

pashalini_ekdilosi_2008

To Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, η ΔΗ.Π.Ε.Χανίων και ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Ν. Χανίων «Γεώργιος ο Κρης» παρουσίασαν "ΕΞΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ" του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Έξι γράμματα της Παναγίας στο Χριστό. Ένα γράμμα για κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Έξι κείμενα του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη (έχουν δημοσιευθεί σε ένθετο της εφ. "Χανιώτικα Νέα", 15.4.1998) και στα οποία περιγράφεται πως βίωσε η Παναγία, ως μάνα, την πορεία του Μοναχογιού της προς τη Σταύρωση και την Ανάσταση. Από την Κυριακή των Βαϊων, όταν τον επευφημούσαν τα άγνωμα πλήθη, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, όταν μια μικρή κλωστίτσα φωτός πολλαπλασιάζονταν μέσα της και γινόταν μια δέσμη από ηλιαχτίδες.

Τα κείμενα διάβασαν οι μαθητές της Πειραματικής Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης,  Σοφία Ανδρεαδάκη, Αγγελική Καπάνταη, Εβίτα Θεοφιλάκου, Κατερίνα Μιχελάκη, Ιωάννα Λιατάκη, Σοφία Κοκολογιάννη. Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλλε κλιμάκιο της Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Νομού Χανίων "Γεώργιος ο Κρης".
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Χρήστος Ραχιώτης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Μεγάλη Δευτέρα 21 Απριλίου2008 (ΩΡΑ 17:30)
Χώρος: Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου (ΧΑΝΙΑ)