ergastiria-preview

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (PHYSICAL THEATER-PERFORMANCE)

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες από 18 έως 45 ετών.

Τι είναι το Σωματικό Θέατρο;

Το “Φυσικό” Θέατρο είναι ένας τύπος παράστασης όπου η σωματική κίνηση είναι η κύρια μέθοδος αφήγησης, σε αντίθεση με, ας πούμε, κείμενο σε θεατρικό έργο ή μουσική και στίχους σε όπερα. Το “Φυσικό Θέατρο” συχνά έχει ελάχιστο ή καθόλου διάλογο, καθώς η κίνηση είναι το επίκεντρο της παράστασης. Συνδυάζει και χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες του σώματός μας, καθώς και του εξωτερικού περιβάλλοντος, με σκοπό την έκφραση ιδεών.

Καθώς φέτος είναι ο τρίτος χρόνος λειτουργίας του εργαστηρίου πάμε ένα βήμα πιο πάνω. Ταυτόχρονα με τη χρήση του θεάτρου, θα ασχοληθούμε με την δυνατότητα διερεύνησης και του εξωτερικού αστικού χώρου. Θα δημιουργήσουμε μία δυναμική ομάδα με υψηλή φυσική αντοχή, ικανή να ενσωματώσει την ευχαρίστηση και τους “κινδύνους” της ύπαρξης, με ανοχή, αντοχή και ανάδειξη της διαφορετικότητας και της δημιουργικότητάς μας. Θα ενσωματώσουμε και άλλες τεχνικές όπως μίμηση, χειρονομίες, τραγούδι, ήχους και σύγχρονο χορό για τη δημιουργία παράστασης, μέσω του δομημένου αυτοσχεδιασμού που θα παρουσιαστεί και πάλι στο τέλος της χρονιάς. 

Θα δημιουργήσουμε τα κοστούμια και τα σκηνικά μας, τους φωτισμούς και τους ήχους μας. Θα ακολουθήσουμε όλη τη διαδρομή που κρύβεται πίσω και πριν από τη δημιουργία μιας παράστασης, καθώς και τις τεχνικές διαδικασίες που εκτελούνται κατά τη διάρκειά της, νιώθοντας τη μαγεία της εντοπιότητας στο χωροχρόνο μιας ζωντανής αναπνέουσας παράστασης.

 


Σύντομο βιογραφικό

Θένια Χατζή photoΈλενα Σταυροπούλου

Η Έλενα Σταυροπούλου είναι απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ( Ι.Κ.Υ) απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο «Performance» στο London Contemporary Dance School -The Place, σε συνεργασία με την Jasmin Vardimon Company ως Apprentice. Συνεργάστηκε ως χορεύτρια - performer με την Jasmin Vardimon Company -London με τις παραγωγές «Yesterday» και «7734», καθώς και την όπερα «Tanhauser» στο Royal Opera House - London. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις της Hellenic Dance Company σε χορογραφίες των: Λίντα Καπετανέα - Josef Frucek, Jasmin Vardimon Νανά Βλάχα, Martha Graham. Χόρεψε μεταξύ άλλων στα: «Eyes in the colours of the rain» - Rootless Root, «Around» και «Sunday» - Λία Τσολάκη, Onassis Stegi και Goethe Institut Athen, «City to city cabaret» - Seke Chimutengwende, «Bodies in urban scaces» - Willy Dormer, «Dourgouti Island Hotel» και «Trainspotting Korinth» - Urban Dig Project.

Έχει χορογραφήσει και χορέψει σε δικά της projects, σε ποικίλα πλαίσια, με αξιόλογους συνεργάτες πχ. Future Library Unconference 2013 - Μουσείο Μπενάκη (Egnen Lame), Athens Video Dance Project – Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. (Νατάσσα Μπρουζιώτη), Tidal flow - Contemporary Art Exhibition (Δήμητρα Λιάκουρα), Art63 - Δραματική Σχολή Αθηνών «Γ.Θεοδοσιάδης» (Χρύσα Καλλιάφα, Νίκος Καραδοσίδης, Ευθύμης Χρήστου, Κατερίνα Λιόντου), Ραντεβού με το σώμα - Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης (Αγγέλικα Σταυροπούλου, Κώστας Σερελέας) Κερά μια σκηνή 2023- «Το παραμύθι» (Ανδρονίκη Μαραθάκη). Επιμελείται της κίνησης σε επαγγελματικές παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης, θεατρικών ομάδων (πχ. Cheek-Bones) και χορωδιών (πχ. Opus Femina). Το 2021 επιχορηγήθηκε από το Δήμο Χανίων στο πλαίσιο του θεσμού ‘Ανοιχτά Πανιά’ και δημιούργησε-παρουσίασε παράσταση χορού και χορωδιακής μουσικής, με την ονομασία ‘Ad locum’. Το 2022 έκανε περιοδεία την ίδια παράσταση, σε διαφορετική σύσταση συντελεστών και χωροταξία, στο Patras Art Festival, ως σόλο και στο Μουσείο Περιβάλλοντος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Πειραιώς, με τη συμμετοχή του γυναικείου φωνητικού συνόλου Opus Femina του Κεππαπ Δήμου Κορίνθου. Δίδαξε σύγχρονο χορό σε γυμνάσια και λύκεια, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Dancing to connect» της Onassis Stegi, όπως και σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές χορού. Διδάσκει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης το μάθημα της «Κίνησης» και του «Σύγχρονου χορού-Αυτοσχεδιασμού-Σύνθεσης» σε ενήλικες και έφηβους. Επιπλέον, έχει κάνει μουσικές σπουδές (πιάνο - θεωρία μουσικής - αρμονία) και ασχολείται με το τραγούδι. Ήταν μέλος του γυναικείου φωνητικού συνόλου Opus Femina και της Παιδικής Χορωδίας ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορίνθου (Διδασκαλία-Διεύθυνση: Φάλια Παπαγιαννοπούλου). Είναι τελειόφοιτη της Νομικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

ΑΙΤΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:30-22:30

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΟΚΙΜΩΝ

ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΜΗΝΙΑΙΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΗ:  15 €

 

Επιθυμώ την εγγραφή στο Εργαστήριο Χορού Ενηλίκων που διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024.

Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή στο εργαστήριο, θα πρέπει να γίνει κατάθεση της μηνιαίας συνδρομής στον τραπεζικό λογαριασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 5765-021036-824 και IBAN GR33 0172 7650 0057 6502 1036 824, εντός δυο ημερών από την εγγραφή του κάθε ενδιαφερόμενου και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στο [email protected]. Διαφορετικά, η εγγραφή θα ακυρώνεται αυτόματα.

Σαν αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου και το τμήμα στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει.

Σε περίπτωση που προκύψουν έξοδα κατάθεσης, αυτά βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Πληροφορίες συμμετοχής

Έναρξη Εκδήλωσης 03-11-2023
Χωρητικότητα 15
Εγγεγραμμένος 10
Διαθέσιμος χώρος 5
Δεν αποδεχόμαστε πλέον εγγραφή για αυτή την εκδήλωση