ergastiria-preview

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΤΜΗΜΑ Β

Πειραματική Ερασιτεχνική Σκηνή - Τμήμα Β

Εμείς οι ζωντανοί!

Οι "ρόλοι" της ζωής μας συναντούν θεατρικά κείμενα, ποίηση, λογοτεχνία, μουσική, γλυπτική, ζωγραφική για να συνθέσουμε μια παράσταση ύμνος στην αληθινή ζωή.
Οι ασκήσεις και οι τεχνικές στο θέατρο έχουν σαν στόχο το ανοιχτό, ελεύθερο σώμα. Κίνηση- Αναπνοή- Ήχος- Ρυθμός και Λόγος βοηθάνε να γνωρίσουμε και να ενσωματώσουμε τον αυθεντικό, ολόκληρο εαυτό μας. 

Μέσα από αυτό το εργαστήριο οι μαθητές ενδυναμώνουν ψυχή και σώμα και αποκτούν το σθένος να ξεπεράσουν εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. "Παίζουνε" με τους ρόλους της ζωής τους , αυτοσχεδιάζουν κι εμπνέονται από θεατρικά κείμενα, την ποίηση, την ζωγραφική , την μουσική    και στο τέλος δημιουργούν μια παράσταση με ομαδικό πνεύμα και αλήθεια.

 

Σύντομο βιογραφικό

Θένια Χατζή photoΣτέλλα Σκορδαρά

Η Στέλλα Σκορδαρά    είναι  Ηθοποιός-Παιδαγωγός- Σκηνοθέτης.  Σπούδασε θέατρο στη Ανωτέρα Δραματική σχολή «Τζένη Καρέζη» στην Αθήνα  και σωματικό θέατρο στη σχολή «Jacques Lecoq» στο Παρίσι. Δούλεψε αρκετάχρόνια ως επαγγελματίας ηθοποιός και συνεργάστηκε με καταξιωμένους σκηνοθέτες , όπως την Λυδία Κονιόρδου, τον Στάθη Λιβαθινό, τον Γιάννη Αναστασάκη . Δούλεψε επίσης ως δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού στο δημοτικό της Ελληνογερμανικής αγωγής στην    Παλλήνη. Το 2012 μετοίκισε στην πόλη των Χανίων και δίδαξε θέατρο στην Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ μέχρι το 2015. Στην συνέχεια δημιούργησε την θεατρική εταιρεία " Σκηνή Χωρίς Όρια", συνεχίζει να διδάσκει θέατρο σ' ενήλικες , εφήβους και παιδιά.

Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: 

- 2015: "Χωρίς Εσένα", του Πολυχρόνη Κουτσάκη (ΔΗΠΕΘΕΚ)

Σε παραγωγές της Σκηνής Χωρίς Όρια:

- 2016 : ''Εκεί Σε Βρίσκει Η Ποίηση", Τίτος Πατρίκιος και ''Πηνελοπιάδα" βασισμένη στο βιβλίο της Μάργκαρετ Ατγουντ

- 2017: "Game over - Repeat", διασκευή του έργου " shoot/get treasure/repeat" του Μαρκ  Ρέιβενχιλ

- 2018: "All you need - Je Love ", της ομάδας Abovo "Άλκηστις κι Όνειρα Γλυκά " του Ανδρέα Στάικου

- 2019: '' Ο Μικρός, Μεγάλος Εαυτός'' , διασκευή κειμένων από το ελληνικό θέατρο και " Αέρας"  του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

Έχει επίσης συμμετάσχει ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στις "Γιορτές Ρόκκας - Κερά μια Σκηνή"

- 2018: "Με Δύναμη Από Την Κηφισιά" του Δημήτρη Κεχαίδη

- 2021: " Αυτή Δεν Είναι Η Φωνή Μου" , του Δημήτρη  Φοινίτση 

 

ΑΙΤΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 19:30-21:30

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ 

ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ: ΣΤΕΛΛΑ ΣΚΟΡΔΑΡΑ

ΕΝΑΡΞΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΜΗΝΙΑΙΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΗ:  25 €

 

Επιθυμώ την εγγραφή στην Πειραματική Ερασιτεχνική Σκηνή που διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024.

Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή στο εργαστήριο, θα πρέπει να γίνει κατάθεση της μηνιαίας συνδρομής στον τραπεζικό λογαριασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 5765-021036-824 και IBAN GR33 0172 7650 0057 6502 1036 824, εντός δυο ημερών από την εγγραφή του κάθε ενδιαφερόμενου και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στο [email protected]. Διαφορετικά, η εγγραφή θα ακυρώνεται αυτόματα.

Σαν αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου και το τμήμα στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει.

Σε περίπτωση που προκύψουν έξοδα κατάθεσης, αυτά βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Πληροφορίες συμμετοχής

Έναρξη Εκδήλωσης 03-11-2023
Χωρητικότητα 15
Εγγεγραμμένος 15
Διαθέσιμος χώρος 0
Λυπούμαστε, η εκδήλωση είναι πλέον γεμάτη και δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία εγγραφή