ergastiria-preview

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΜΗΜΑ 11-12 ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΤΜΗΜΑ 11-12 ΕΤΩΝ

«Εξερευνώντας το μαζί » 

Στο εργαστήριο αυτό, μέσω της θεατρικής γλώσσας και της καλλιτεχνικής έκφρασης, θα εξερευνήσουμε την ευρεία έννοια του “μαζί”, σε διάφορες εκφάνσεις του: Συναντήσεις που μας μεταμορφώνουν λίγο ή πολύ. Η χαρά, αλλά και οι δυσκολίες και οι απογοητεύσεις της συνύπαρξης. Η επικοινωνία και η ενσυναίσθηση…. Και βέβαια, η φιλία! 

Το θεατρικό παιχνίδι, κινητικά και φωνητικά εργαλεία, αυτοσχεδιασμοί, υλικό από λογοτεχνικά ή άλλα έργα τέχνης καθώς και δικές μας αφηγήσεις είναι τα εργαλεία μας για να στοχαστούμε τις παραπάνω θεματικές. Από τα πρώτα μαθήματα μέχρι και τη δημιουργία παράστασης, τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο και ενθαρρύνονται να οδηγήσουν την καλλιτεχνική δημιουργία, αναζητώντας τον προσωπικό τους τρόπο έκφρασης, καθένα ξεχωριστά αλλά και συλλογικά στο πλαίσιο της ομάδας.Στόχος, ένα θέατρο - διαδικασία, πεδίο έκφρασης και επικοινωνίας.

 

Σύντομα βιογραφικά

Θένια Χατζή photoΘένια Χατζή

Η Θένια Χατζή είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «δήλος-Δήμητρα Χατούπη» (2020). Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων με την Αλεξάνδρα Καζάζου, τον Σάββα Στρούμπο κά, εστιάζοντας σε θεατρικές πρακτικές με επίκεντρο το σώμα και τις εκφραστικές του δυνατότητες. 

Από το 2021 ζει και εργάζεται στα Χανιά. Είναι μέλος της χορο-θεατρικής ομάδας «ομάδα Πύραυλος», στην οποία διασταυρώνονται δημιουργικά διαφορετικά πεδία των παραστατικών τεχνών όπως το θέατρο, ο χορός και τα ακροβατικά. Το 2022 η ομάδα παρουσίασε την πρώτη δουλειά της με τίτλο Φρήκινγκ Άουτ στα Χανιά και στην Αθήνα και τον Μάρτιο του 2023 παρουσίασε την παράσταση Θραύσματα ενός Ερωτικού Διαλόγου (βασισμένη στο κείμενο του F. Pessoa Διάλογος στον Κήπο των Ανακτόρων), στο πλαίσιο της δράσης «Θεατρική Άνοιξη» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης. 

Επιπλέον ασχολείται με το θέατρο παιδαγωγικά, σχεδιάζοντας και εμψυχώνοντας θεατρικά/καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά. Τα δύο τελευταία χρόνια συνεργάζεται σταθερά με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης όπου, στο πλαίσιο των παιδικών εργαστηρίων, έχει παρουσιάσει devised παραστάσεις (Θέατρο Δ. Βλησίδης, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων).

 

 

Δημήτρης Κύρκος photoΜαργιάννα Κλάδη

Η Μαργιάννα Κλάδη είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού Ραλλού Μάνου και του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση: Εναλλακτικές-Βιωματικές και Ενσώματες-Πολυτροπικές Ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις", Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εστιάζοντας στη χορογραφική σύνθεση, τον αυτοσχεδιασμό και τη δραματουργία. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως δασκάλα χορού και αυτοσχεδιασμού σε σχολεία (Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης, ιδιωτικά προσχολική κέντρα) και σε σχολές χορού και ρυθμικής. Έχει εργαστεί ως χορεύτρια σε χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις ( "Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Γ'" σε σκηνοθεσία της ορχήστρας μικρών πραγμάτων, Φεστιβάλ Αθηνών, 2019, "μου έχεις τάξει μια εκδρομή" ως μέλος της ομάδας : εξορμήσεις, Φεστιβάλ Λυκαβηττού,2020 κ.α) και έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις( "θραύσματα ενός ερωτικού διαλόγου", Θεατρική Άνοιξη, ΔΗΠΕΘΕΚ, 2023, κ.α).

 

 


ΑΙΤΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΤΜΗΜΑ 11-12 ΕΤΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00-13:30

2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ: ΘΕΝΙΑ ΧΑΤΖΗ ΚΑΙ ΜΑΡΓΙΑΝΝΑ ΚΛΑΔΗ

ΕΝΑΡΞΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΜΗΝΙΑΙΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΗ:  15 €

 

Επιθυμώ την εγγραφή στο Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι Τμήμα 11-12 ετών που διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024.

Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή στο εργαστήριο, θα πρέπει να γίνει κατάθεση της μηνιαίας συνδρομής στον τραπεζικό λογαριασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 5765-021036-824 και IBAN GR33 0172 7650 0057 6502 1036 824, εντός δυο ημερών από την εγγραφή του κάθε ενδιαφερόμενου και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στο [email protected]. Διαφορετικά, η εγγραφή θα ακυρώνεται αυτόματα.

Σαν αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το τμήμα στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει.

Σε περίπτωση που προκύψουν έξοδα κατάθεσης, αυτά βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Πληροφορίες συμμετοχής

Έναρξη Εκδήλωσης 04-11-2023
Χωρητικότητα 15
Εγγεγραμμένος 13
Διαθέσιμος χώρος 2
Δεν αποδεχόμαστε πλέον εγγραφή για αυτή την εκδήλωση