ergastiria-preview

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΜΗΜΑ 16-18 ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΤΜΗΜΑ 16-18 ΕΤΩΝ

 «Τα κοινά μας στο κοινό»

Οι έφηβοι έχουν την τάση να νιώθουν ότι κανείς δεν τους καταλαβαίνει. Στο εργαστήρι αυτό θα διερευνήσουμε αυτό το αίσθημα κενού ανάμεσα στην εφηβεία και την ενηλικίωση και θα ενθαρρύνουμε την επικοινωνία και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των εφήβων μέσα από τη δημιουργική θεατρική εμπειρία, μέσα από τεχνικές σωματικού θεάτρου, παιχνίδια ρόλων, θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις προφορικού λόγου και ομαδικές δραστηριότητες. 

Θα ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση και την εκφραστική ικανότητα των εφήβων και θα αναπτύξουμε την ενσυναίσθησή τους ώστε ο προσωπικός μύθος του ενός να αγκαλιάσει τον προσωπικό μύθο του άλλου. Στόχος να ανακαλύψουμε μαζί και να δώσουμε φωνή στα κοινά τους σημεία, τους φόβους και τις ανησυχίες τους αλλά και στις ελπίδες και τα όνειρα αυτής της ευαίσθητης μεταβατικής ηλικίας. 

Χρησιμοποιώντας υλικό από την ποίηση και από σύγχρονα ελληνικά έργα θα συνδημιουργήσουμε ένα θεατρικό δρώμενο που θα παρουσιάζει τα κοινά αλλά και τα κενά της εφηβείας στο κοινό.

 

Σύντομο βιογραφικό

Θένια Χατζή photoΣτελλίνα Ιωαννίδου

Η Στελλίνα Ιωαννίδου είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στα Χανιά το 1985. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με τον Μιχάλη Βιρβιδάκη στις παραστάσεις Το κατεστραμμένο δωμάτιο (Τζέιν) των Μάθιου Λέντον/Vanishing Point, 2018, Συναίνεση (Ρέιτσελ) της Νίνα Ρέιν, 2019, Ρος & Ρέιτσελ (Τις/Ρέιτσελ )του Τζέιμς Φριτς, 2020, Eigengrau (Κάσσι) της Πενέλοπι Σκίννερ, 2021 και Κασέτα (Καίτη) της Λούλας Αναγνωστάκη, 2022. Δίδαξε το μάθημα της υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του θεάτρου Κυδωνία από το 2020 ως το 2022 και στο θέατρο Fatum από το 2023. Έχει συμμετάσχει στις Γιορτές Ρόκκας και τη δράση Κερά μια σκηνή όπου το 2021 σκηνοθέτησε και ερμήνευσε το μονόλογο Οι Αμαζόνες πάντα θα επιστρέφουν της Πέλας Σουλτάτου. Διδάχτηκε εκφραστικό χορό στο studio Κ.Ε.Ρ της Έφης Καλούτση από το 1991 έως το 2002 συμμετέχοντας σε πολλές χορευτικές και χοροθεατρικές παραστάσεις. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια Βutoh με τους Iwana Masaki, Sumako Koseki, Μαρία Μαλαξιανάκη, σύγχρονου χορού με τους Janet Amato, Griffon Dance Company, Έρση Πήττα, Γωγώ Πετραλή, Δήμο Τσιγγάκο, Χριστίνα Κλεισιούνη και Κοσμά Κοσμόπουλο κι έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής από την Φιλαρέτη Κομνηνού και σεμινάρια θεάτρου με τους Γιώργο Χαρατζά, Κορίνα Χρυσάιδου, Ρεβέκα Τσιλιγκαρίδου και Γιώργο Καραμαλέγκο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστήμιου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Θεατρικών Σπουδών στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και καλλιτεχνική διευθύντρια του Fatum the theatre.

 

 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΤΜΗΜΑ 16-18 ΕΤΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14:00-16:00

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ: ΣΤΕΛΛΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΜΗΝΙΑΙΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΗ:  15 €

 

Επιθυμώ την εγγραφή στο Παιδικό Θεατρικό Εργαστήριο που διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024.

Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή στο εργαστήριο, θα πρέπει να γίνει κατάθεση της μηνιαίας συνδρομής στον τραπεζικό λογαριασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 5765-021036-824 και IBAN GR33 0172 7650 0057 6502 1036 824, εντός δυο ημερών από την εγγραφή του κάθε ενδιαφερόμενου και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στο [email protected]. Διαφορετικά, η εγγραφή θα ακυρώνεται αυτόματα.

Σαν αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το τμήμα στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει.

Σε περίπτωση που προκύψουν έξοδα κατάθεσης, αυτά βαρύνουν τον καταθέτη.

 

 

Πληροφορίες συμμετοχής

Έναρξη Εκδήλωσης 04-11-2023
Χωρητικότητα 15
Εγγεγραμμένος 9
Διαθέσιμος χώρος 6
Δεν αποδεχόμαστε πλέον εγγραφή για αυτή την εκδήλωση