ergastiria-preview

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΜΗΜΑ 6-7 ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΤΜΗΜΑ 6-7 ΕΤΩΝ

Γνωρίζω το νου και το σώμα παίζοντας θέατρο.

Το πρώτο μέρος του μαθήματος περιέχει ασκήσεις που προέρχονται από το θέατρο, τον χορό, την μιμική και την φωνητική, προσαρμοσμένες για παιδιά. Στόχο έχουν να αναπτύξουν τις σωματικές και νοητικές ικανότητές τους και να ανακαλύψουν τη χαρά της μάθησης και της δημιουργίας μέσα από το παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά γίνονται τα ίδια δημιουργοί μέσα από αυτοσχεδιασμούς και την επαφή τους με κείμενα (θεατρικά, λογοτεχνικά, ποιήματα, παραμύθια κλπ. ). Στόχος του δεύτερου μέρους είναι τα παιδιά να εξελιχθούν από παθητικοί δέκτες, σε πομπούς δημιουργικούς που βρίσκουν τη δική τους φωνή.Σύντομο βιογραφικό

Θένια Χατζή photoΣτέλλα Σκορδαρά

Η Στέλλα Σκορδαρά    είναι  Ηθοποιός-Παιδαγωγός- Σκηνοθέτης.  Σπούδασε θέατρο στη Ανωτέρα Δραματική σχολή «Τζένη Καρέζη» στην Αθήνα  και σωματικό θέατρο στη σχολή «Jacques Lecoq» στο Παρίσι. Δούλεψε αρκετάχρόνια ως επαγγελματίας ηθοποιός και συνεργάστηκε με καταξιωμένους σκηνοθέτες , όπως την Λυδία Κονιόρδου, τον Στάθη Λιβαθινό, τον Γιάννη Αναστασάκη . Δούλεψε επίσης ως δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού στο δημοτικό της Ελληνογερμανικής αγωγής στην    Παλλήνη. Το 2012 μετοίκισε στην πόλη των Χανίων και δίδαξε θέατρο στην Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ μέχρι το 2015. Στην συνέχεια δημιούργησε την θεατρική εταιρεία " Σκηνή Χωρίς Όρια", συνεχίζει να διδάσκει θέατρο σ' ενήλικες , εφήβους και παιδιά.

Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: 

- 2015: "Χωρίς Εσένα", του Πολυχρόνη Κουτσάκη (ΔΗΠΕΘΕΚ)

Σε παραγωγές της Σκηνής Χωρίς Όρια:

- 2016 : ''Εκεί Σε Βρίσκει Η Ποίηση", Τίτος Πατρίκιος και ''Πηνελοπιάδα" βασισμένη στο βιβλίο της Μάργκαρετ Ατγουντ

- 2017: "Game over - Repeat", διασκευή του έργου " shoot/get treasure/repeat" του Μαρκ  Ρέιβενχιλ

- 2018: "All you need - Je Love ", της ομάδας Abovo "Άλκηστις κι Όνειρα Γλυκά " του Ανδρέα Στάικου

- 2019: '' Ο Μικρός, Μεγάλος Εαυτός'' , διασκευή κειμένων από το ελληνικό θέατρο και " Αέρας"  του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

Έχει επίσης συμμετάσχει ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στις "Γιορτές Ρόκκας - Κερά μια Σκηνή"

- 2018: "Με Δύναμη Από Την Κηφισιά" του Δημήτρη Κεχαίδη

- 2021: " Αυτή Δεν Είναι Η Φωνή Μου" , του Δημήτρη  Φοινίτση 

 


ΑΙΤΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΤΜΗΜΑ 6-7 ΕΤΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-18:00

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ: ΣΤΕΛΛΑ ΣΚΟΡΔΑΡΑ

ΕΝΑΡΞΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΜΗΝΙΑΙΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΗ:  15 €

 

Επιθυμώ την εγγραφή στο Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι Τμήμα 6-7 ετών που διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024.

Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή στο εργαστήριο, θα πρέπει να γίνει κατάθεση της μηνιαίας συνδρομής στον τραπεζικό λογαριασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 5765-021036-824 και IBAN GR33 0172 7650 0057 6502 1036 824, εντός δυο ημερών από την εγγραφή του κάθε ενδιαφερόμενου και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στο [email protected]. Διαφορετικά, η εγγραφή θα ακυρώνεται αυτόματα.

Σαν αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το τμήμα στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει.

Σε περίπτωση που προκύψουν έξοδα κατάθεσης, αυτά βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Πληροφορίες συμμετοχής

Έναρξη Εκδήλωσης 03-11-2023
Χωρητικότητα 15
Εγγεγραμμένος 15
Διαθέσιμος χώρος 0
Λυπούμαστε, η εκδήλωση είναι πλέον γεμάτη και δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία εγγραφή