Δραστηριότητες

Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι (11ος χρόνος)

 «Το Γαλάζιο Πουλί» του Μώρις Μαίτερλινγκ

Τμήμα: Β΄- Γ΄ Λυκείου
Μετάφραση: Παναγιώτας Πανταζή
Εκδόσεις: ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, 2001

Διδασκαλία Ρόλων: Χρήστος Ραχιώτης
Επιμέλεια Κίνησης:  Έλενα Σταυροπούλου

Το Γαλάζιο Πουλί (1908), είναι ένα θεατρικό παραμύθι γεμάτο φανταστικά στοιχεία, που αγγίζει μικρούς μεγάλους στο πιο ευαίσθητο σημείο τους, στις μνήμες των παιδικών ονείρων. 

Δυο παιδιά αναζητούν το Γαλάζιο Πουλί, το σύμβολο της ευτυχίας. Για να το βρουν περνάνε από τον κόσμο της θύμησης, στο παλάτι της Νύχτας. Στoν κήπο των ευτυχιών συναντούν τις πιο χοντρές ευτυχίες του κόσμου που τις βλέπεις με γυμνό μάτι και τις πραγματικές ευτυχίες που είναι πάντα κρυμμένες και θλιμμένες. Επιστρέφουν στο σπίτι τους με άδεια χέρια έχοντας όμως κάνει μια μεγάλη ανακάλυψη,  την ψυχή των πραγμάτων γύρω τους.

Το Γαλάζιο Πουλί δεν είναι παρά ένα δόλωμα . Αναζητώντας το, τα παιδιά θα ανακαλύψουν το αληθινό πρόσωπο του κόσμου και θα μεταμορφωθούν. Κοντολογίς η ευτυχία είναι ένα άπιαστο πουλί. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι;  Η ευτυχία είναι η προσμονή της ευτυχίας.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)

Αθανασοπούλου Ελευθερία, Βαφείδου Γεωργία, Κατσουλάκη Ευαγγελία, Κοντοπούλου Άννα, Κουκλάκη Αντωνία, Κουτουλάκη Ειρήνη, Κωνσταντουδάκη Σοφία, Λεβεντάκη Σπυριδούλα, Λουραντάκης Ιάσονας, Μελάκη Ελένη, Μπιτχαβά Σοφία, Πάγκαλος Ορφέας, Σασλή Βασιλική, Στουρνάρα Ευαγγελία, Τρύφωνος Αρσινόη, Φραντζεσκάκη Νικολέτα, Χαριτάκη Ερμιόνη, Χειλαδάκης Νικόλας,

Υπεύθυνος Τμήματος: Χρήστος Ραχιώτης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, ΩΡΑ: 20:30

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, ΩΡΑ: 20:30
ΧΩΡΟΣ: ΘΕΑΤΡΟ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΗΣΙΔΗΣ"