Δραστηριότητες

Η Πειραματική Ερασιτεχνική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, με υπεύθυνη την Αθηνά Μαθιουδάκη παρουσίασε την παράσταση «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.

Εννέα γυναίκες επί σκηνής ενσαρκώνουν διαδοχικά την ιστορία μιας ώριμης ηλικιακά γυναίκας, σε μία δραματοποίηση του σπουδαίου ποιήματος  του Γιάννη Ρίτσου. Η ηρωίδα έχει κλειστεί στο σπίτι, στον εαυτό της, στη μοναξιά των χρόνων που περνούν, σε μια υπερβατική αντίληψη των υλικών πραγμάτων. Στη διαδρομή του ποιήματος και κάτω από την μυστηριακή επήρεια του φεγγαριού, η γυναίκα ξεδιπλώνει την επιθυμία της να ζήσει, να απελευθερωθεί από τα οικειοθελή δεσμά του παρελθόντος, να αφεθεί στις χαρές του υλικού κόσμου, να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της και εν τέλει να βγει από το τσακισμένο της σπίτι αποτινάσσοντας τα δεσμά του φεγγαριού και τους φόβους που την κρατούν μακριά από τον εαυτό της και την ίδια τη ζωή.

Για τη διδασκαλία και παρουσίαση του έργου επιλέχθηκαν τεχνικές σωματικού θεάτρου και ομαδικής αφήγησης, ενώ η παράσταση πλαισιώνεται από ρετρό ελληνικά τραγούδια.

Διδασκαλία/ Σκηνοθεσία: Αθηνά Μαθιουδάκη

Στην παράσταση συμμετέχουν οι μαθητές της Πειραματικής Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης:
(με αλφαβητική σειρά)
Αργυρώ Γαλανάκη, Δέσποινα Γιανναράκη, Αποστολία Καραγιαννάκη-Γαλανάκη, Ευθαλία Παπαδάκη, Άννα Παπαλεξάτου, Εύα  Σιγανού, Ελπίδα Στεφανοπούλου, Μαριάνθη Τζουβαδάκη, Μαρία Φουντουλάκη.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, ΩΡΑ: 21.00 & 22.00
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, ΩΡΑ: 21:00
ΧΩΡΟΣ: Ρώσικος Στρατώνας - Δυτική Τάφρος